Hurrá, egy jó kis rakott egytálétel! Érdemes megnézni, mi van otthon és improvizálni - ahogy most is történt. A piacról friss karfiolt hoztam, a hentestől néhány csont nélküli sertéstarja-szeletet. Volt idehaza elég sok tejföl, meg parmezán is - lássuk akkor a részleteket.
A megmosott karfiolt rózsáira szedve sós vízben félpuhára főztem.
A tarjaszeleteket sóztam, borsoztam, mustárral pácolva álltak egy órácskát. Utána egy kevés olajon megpirítottam mindkét oldalukon.
Egy nagyobb porcelántálba öntöttem a sütőzsiradékot, erre kerültek a hússzeletek.
Egy vödönyi 20%-os tejfölt egy tojással és kevés fokhagymagranulátummal összekevertem. Ráöntöttem az egyharmadát a hússzeletek tetejére, megszórtam parmezánforgácsokkal.
Most következtek a karfiolrózsák szép egyenletesen elosztva, majd pedig a maradék tejföl és további parmezánlapkák jó bőven.
Alufóliával lefedve 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel sütöttem kb. 50 percig. Guszta lett a sütőben a sütés végén.
A rakott ételek igazán jól a sütőtálban néznek ki, tányérra tálaláskor már más a helyzet...
Mindenesetre az ízek igazán harmonikusan összejöttek, nagyon finom lett a tarja karfiollal rakva.